Nieuwsbrief 33 - November 2014
Broker in Beeld - Hans van der Vos van Kuiper Verzekeringen:

'Betrokkenheid bij 'het wereldje' maakt het verschil'

Van acceptant tot directeur. Zo laat zich de verzekeringsgeschiedenis van Hans van der Vos het beste beschrijven. "De vader van een schoolvriend had een assurantiekantoor. Hij zei op een dag tegen mij: 'Is dit vak niets voor jou?' Eigenlijk had ik geen flauw idee, maar toen ik klaar was met de middelbare school, kon ik als acceptant aan de slag bij H.J. Roelofs assuradeuren B.V. Het bleek het begin van een carrière in het verzekeringsvak."

Hoewel hij is geboren en getogen in Rotterdam, woont hij met zijn gezin inmiddels alweer een kleine twintig jaar in Friesland. Sinds 2000 werkt hij voor Kuiper Verzekeringen, waar hij de positie van adjunct-directeur vervult. "Hoewel wij een allround kantoor zijn, profileert Kuiper Verzekeringen zich sinds de jaren '70 als specialist op het gebied van verzekeringen voor pleziervaartuigen", vertelt hij. "Eind jaren '90 is daar een tweede specialisme bijgekomen, namelijk klassieke autoverzekeringen. Die twee aandachtsgebieden zijn inmiddels goed voor ongeveer vijftig procent van onze portefeuille." 

Betrokkenheid

Het succes van Kuiper Verzekeringen zit 'm in de betrokkenheid bij 'het wereldje', zoals Hans van der Vos het noemt. "Dat betekent contacten leggen met verenigingen, clubdagen bezoeken en taxateurs kennen. Maar ook: in de weekeinden op beurzen staan. Je moet niet de illusie hebben dat potentiële relaties jou wel vinden, je moet er zelf op uit om hèn te vinden. Zo onderscheid je jezelf tevens van andere aanbieders."

Verzamelobject

Met de specialismen van Kuiper Verzekeringen is een samenwerking met Hiscox een logische stap. "Onze samenwerking is deze zomer bekrachtigd. In eerste instantie gaat het daarbij om het verzekeren van klassieke auto's. Het product van Hiscox is zo goed omdat Hiscox weet dat de waarde van klassiekers kan stijgen. Veel andere maatschappijen behandelen klassieke auto's als gewone auto's, terwijl Hiscox ze als verzamelobjecten ziet. Dat komt natuurlijk door de grote expertise op het gebied van kunst en bijzondere verzamelingen die Hiscox heeft."

Verzekeren is…

Met een kleine veertig jaar ervaring in 'het vak' blikt Hans van der Vos tevreden terug op zijn carrière tot nu toe. "Verzekeren is voor mij in eerste instantie het beroep dat ik uitoefen. Een sociaal beroep, waarbij ik met veel verschillende mensen in aanraking kom. Leuk werk dus! Het blijft daarbij natuurlijk altijd belangrijk om relaties de juiste aanbieding te doen. Een aanbieding die passend is, met een risicodekking waaraan de klant in kwestie behoefte heeft. Niet meer en niet minder."