Nieuwsbrief 33 - November 2014
VerzamelaarsVerhalen - DAF-collectioneur Fred Oosterlaan:

'Geen automerk maar pure emotie'

Toen hij als zesjarig jongetje voor het eerst in de DAF van een kennis meereed, was hij op slag verliefd. Toch kocht Fred Oosterlaan zijn eerste DAF pas in 1987. Al snel volgde er nog één en nog één. Hij knapte ze eigenhandig op of verbouwde ze naar eigen inzicht tot cabriolet of rally-uitvoering. Inmiddels heeft hij er 63, waarvan 27 rijdend.

"Mijn eerste DAF was een 600 type 2, uit 1961. Hij valt op door de grotere koplampen en de typisch gevormde knipperlichten. Ondanks dat de motor maar een vermogen van 22 pk heeft, haalt 'ie met vier inzittenden honderd kilometer per uur! Ik ben er nog steeds erg blij mee, al zou hij nog mooier zijn geweest als hij niet effen wit, maar in duotone was gespoten."

Zijn uitdaging is om de eerste en de laatste versies van alle modellen die DAF heeft geproduceerd in de collectie te krijgen. "Niet alleen van de personenwagens, maar ook van de bestelwagen en de - zeer zeldzame – pick-up. Ook auto's die uit joint ventures zijn geboren, zoals de Kalmar-DAF die voor de Zweedse posterijen is ontwikkeld, horen thuis in de verzameling. En de laatste DAF's, die toen al Volvo heetten, mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Ik heb zelfs een paar Volvo's 340."

Geen purist

"Ik ben absoluut geen purist", zegt hij lachend. "Er zijn verzamelaars die willen dat alles aan hun DAF origineel is. Ik zie auto's - en dus ook DAF's - veel meer als een verlengstuk van je persoonlijkheid. Dus tweek en tune ik net zo lang totdat het resultaat helemaal naar mijn zin is."

Dat levert prachtige resultaten op. "Zoals bijvoorbeeld de rally-uitvoeringen van een DAF 33 en een DAF 55. Of de cabrio's die ik heb gebouwd. DAF heeft in samenwerking met Karmann ooit wel een proto-type ontwikkeld, maar de cabriolet is nooit op de markt gekomen. Dus ben ik maar op die gedachte doorgegaan."

In de collectie bevinden zich ook auto's die bijzonder zijn vanwege hun vroegere eigenaren. "Zo heb ik bijvoorbeeld de DAF 55 waarmee Tom Gatsonides heeft geracet, maar ook de DAF van een van de dochters van Hub van Doorne."

Niet voor het geld

Hoewel de kosten om de auto's rijdend te houden laag zijn - de meesten vallen buiten de wegenbelasting en een WA-verzekering kost maar een tientje per jaar - heeft de verzameling wel waarde en is daarom verzekerd. Fred Oosterlaan haalt er zijn schouders bij op. "Eigenlijk zegt me dat niet zoveel. Ik doe dit niet voor het geld, dan had ik voor Porsche moeten kiezen. Maar aan DAF beleef ik veel meer plezier, ik kan er mijn hart in kwijt. Want DAF is voor mij geen een automerk, het is pure emotie."

Op de foto:

Fred Oosterlaan bij zijn eerste DAF 600 uit 1961. Rechts de rally-uitvoering van de DAF 55.