Nieuwsbrief 33 - November 2014
Service

Hiscox corrigeert polisfouten binnen 4 uur

Fouten maken is menselijk. En hoewel Hiscox constant naar perfectie streeft, is het minstens zo belangrijk om foutjes die toch voorkomen zo snel mogelijk te corrigeren, vindt Julien Stolin, Operations Manager Benelux. "Daarom heeft Hiscox onlangs de correctieservice in het leven geroepen."

Met de correctieservice belooft Hiscox om fouten op de polis, zoals bijvoorbeeld in de tenaamstelling, datum of verzekerde bedragen, binnen vier uur te corrigeren. "Mocht de fout complexer zijn, dan koppelen we binnen vier uur terug naar de adviseur, waarbij we aangeven op welke termijn we de oplossing kunnen bieden."

Toegevoegde waarde

Van de eerste acht cases die bij de correctieservice zijn aangemeld, kon Hiscox er zeven binnen die vier uur oplossen. Stolin: "De achtste was ingewikkelder, maar ook deze is binnen afzienbare tijd naar tevredenheid afgehandeld. En in alle gevallen heeft de correctieservice onze adviseurs en hun relaties tijd en gedoe bespaard." 

Met de extra service onderstreept Hiscox haar toegevoegde waarde. "Wij willen ons richting onze adviseurs en eindklanten immers onderscheiden door het hoogste servicelevel te bieden", aldus Stolin. "Onze correctieservice past in die filosofie en is zeer positief ontvangen."

Foutje in de polis?

Heeft u een foutje in een Hiscox-polis geconstateerd? Neem dan direct contact op met de Hiscox correctieservice via correctie@hiscox.nl.