Nieuwsbrief 34 - Maart 2015
Broker in beeld - Cornelis Boersma, Combivé Verzekeringen:

'Solidariteit, risico-invulling en overdragen van kennis'

Al vroeg bleek dat Cornelis Boersma niet alleen ondernemend maar ook slim is. Tijdens zijn studie aan de HEAO besloot hij namelijk een baan te zoeken bij een advieskantoor. "Ik zat in een leuke klas, maar realiseerde me dat mijn klasgenoten straks concurrenten zouden zijn. Daarom ben ik al op jonge leeftijd 's avonds en op zaterdag voor Combivé gaan werken. Dat gaf me voorsprong én praktijkervaring."

Natuurlijk had hij er op dat moment geen idee van dat hij het bedrijf nog geen tien jaar later zou overnemen. "Ik had er graag stage willen lopen, maar dat kon niet omdat Combivé volgens de school niet groot genoeg was. Ik kwam bij AMS Verzekeringen in Groningen terecht en bleef daar na mijn stage nog een half jaar hangen. Mijn volgende werkgever was Univé, waar ik negen maanden heb gewerkt. Aansluitend werd ik gevraagd om bij Melching aan de slag te gaan als binnendienstmedewerker op een eigen portefeuille."

Ondernemerspad

Al die tijd bleef Cornelis echter trouw op zaterdag en in de avond voor Combivé werken. "Tot ik er in 2008 fulltime in dienst kon treden. Vier jaar later kreeg ik de kans om het bedrijf over te nemen. Daar heb ik niet lang over getwijfeld." Inmiddels werken er naast hem nog drie mensen bij  Combivé.

Het was noch de eerste, noch de laatste stap op zijn ondernemerspad, vertelt hij. "Omdat ik veel beveiligingsbedrijven adviseer, had ik in 2008 al Hondengeleiderspolis.nl opgericht. Verder heb ik in het afgelopen jaar Mijlof Assurantiën overgenomen."

Daadkracht, kennis en expertise

Zijn eerste contacten met Hiscox dateren van twee jaar geleden. "Voor enkele zakelijke klanten was ik op zoek naar goede, betaalbare beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen. Zo kwam ik in contact met Zico van Rooijen. De wijze waarop hij mij te woord stond en de daadkracht van Hiscox bevielen mij goed. Verder merkte ik meteen dat het bedrijf veel kennis en expertise in huis heeft. Al snel heb ik toen met Zico afgesproken om rechtstreeks zaken te doen met Hiscox."

Cornelis’ specialisme als adviseur voor beveiligingsbedrijven speelde daarbij ook een rol. "Er zijn maar weinig verzekeraars die de risico's van beveiliging écht verzekeren. Hiscox doet dat wel, waaruit blijkt dat het een onderscheidende verzekeraar is, die bewust invulling geeft aan wat ze wil verzekeren en hoe ze dat doet. Mede daardoor zijn ook de andere verzekeringen van Hiscox uitstekende producten."

Verzekeren is…

Maar wat betekent verzekeren voor Cornelis zelf? "Bij verzekeren staat het solidariteitsprincipe voorop, waardoor je risico's die je anders niet kunt dragen, nu wel kunt afdekken. Daarnaast is het mijn broodwinning, waarbij het verzekeren van een klant naast risico-invulling ook het overdragen van mijn eigen kennis en expertise betekent. Dat op een toegankelijke manier doen door drempels weg te nemen, daar staan mijn bedrijven en ik voor."