Nieuwsbrief 34 - Maart 2015
PraktijkPerikelen - Alwin Hietbrink van Hietbrink Coachbuilding:

'Uitdaging om het zo authentiek mogelijk te maken'

Zijn naam is een begrip in de wereld van liefhebbers van – vooral – klassieke Ferrari's. Toch begon Alwin Hietbrink van Hietbrink Coachbuilding zijn carrière als restaurateur van oldtimers met vijf Jaguars E-Type. "Ik reed daar indertijd zelf mee rond. Misschien zijn ze mede daardoor wel zo snel verkocht…"

Hietbrink heeft zijn hele leven al een passie voor oude auto's. Die passie leidde ertoe dat hij in 1984 besloot om zijn baan bij het autoschadebedrijf van zijn vader te verruilen voor het werk dat hij nog steeds doet: klassieke vierwielers restaureren. Niet alleen Ferrari's en Jags, maar bijvoorbeeld ook Maserati's en Bugatti's.

Niet om het geld

"Ik heb geen moment spijt gehad van die beslissing", blikt Hietbrink terug. "Ik heb een geweldige baan, met telkens nieuwe uitdagingen. Ik doe nog altijd alles zelf, ik heb er bewust voor gekozen om mijn bedrijf kleinschalig te houden. Het gaat mij in eerste instantie niet om geld, hoewel ik er natuurlijk wel mijn inkomen uit moet halen."

En dat lukt goed. Liefhebbers van over de hele wereld weten de weg naar Hietbrinks werkplaats in het Twentse Haaksbergen te vinden. Ook omdat hij vrijwel elk jaar in januari is te vinden op Cavellino Classic in Palm Beach, Amerika, een wereldwijde bijeenkomst van eigenaren van raspaardjes zoals Ferrari's en Maserati's. "Alleen dit jaar heb ik dat niet gered, daarom ga ik in augustus naar een Ferrari-happening in California."

Uitdagingen

Vrijwel elk restauratietraject begint met een periode van onderzoek. "Research is tijdrovend, maar erg leuk om te doen", vindt Hietbrink. "Ik wil de auto's die ik onderhanden neem zo authentiek mogelijk maken. Daarvoor heb ik veel beeldmateriaal nodig. Verder is het natuurlijk wel zo leuk als je ook de geschiedenis van de specifieke auto in kaart kunt brengen. Helemaal als ze een roemrucht verleden hebben, bijvoorbeeld omdat ze hebben meegedaan aan grote rally's."

Hietbrink behandelt het plaatwerk net zoals het vroeger bij Ferrari zelf gebeurde. "De koetsen van Ferrari's werden gehamerd, niet gewalst. Je kunt je voorstellen dat het een grote klus is als je een complete body moet uithameren uit aluminium. Mede daarom heb ik ervoor gekozen om aan meerdere projecten tegelijk te werken. Ik laat mijn klanten namelijk liever geleidelijk de vorderingen zien dan dat ik tegen ze zeg: 'Kom over een jaar of anderhalf, twee maar terug, ik heb nu geen tijd’."

Authenticiteit

Naast het bouwen van compleet nieuwe koetsen kunnen klanten ook met kleinere schades bij hem terecht. "Daarnaast is er veel vraag naar het herstellen van slechte reparaties die in het verleden zijn gedaan. Momenteel ben ik met vier grote projecten bezig en heb ik een wagen met wat restauratiewerk staan." 

Indien gewenst en mogelijk, werkt Hietbrink ook met originele onderdelen. "Die zijn nieuw niet meer te krijgen, maar ik heb in de loop der jaren het nodige verzameld en doe dat nog steeds als ik de kans heb. Het is een trend om klassiekers met originele materialen te restaureren, het geeft de eigenaren een nog groter gevoel van authenticiteit. Maar net als het opnieuw uitkloppen van een koets is het geen eenvoudig werk. Want probeer maar eens om van twee of drie motorkappen een strakke 'nieuwe' te maken…"