Nieuwsbrief 35 - Juni 2015

Beste relatie,

Wist u dat er vorig jaar meer dan 400.000 websites en 1,3 miljoen e-mailadressen zijn gehackt? Volgens recente schattingen van TNO bedraagt de schade die hackers aanrichten alleen in Nederland al tenminste € 10 miljard per jaar. 

Toch heeft 90% van alle bedrijven zich nog niet tegen deze risico's verzekerd. Reden genoeg voor Yasin Chalabi om in de komende edities van Hiscox InsightOut stil te staan bij het 'waarom' van een goede Data Riskverzekering.

Verder staat mr. Hanneke Slager, voorzitter van het bestuur van de Stichting Geschillenoplossing Automatisering en partner bij Cordemeyer & Slager, stil bij het feit dat grote(re) IT-projecten nog steeds vaak mislukken. Zij geeft tips hoe opdrachtgevers en leveranciers de kans op een fiasco kunnen helpen voorkomen.

Last but not least: op veler verzoek is de rubriek Claims terug van weggeweest. Deze keer verhaalt de claim over een stervoetballer in de dop, die ondanks zijn balvaardigheid een vervelend ongeluk veroorzaakt.

Ik wens u veel leesplezier.

CyberAttacks - 'Cybercrime kost samenleving miljarden'

Cybercrime kost de samenleving jaarlijks miljarden. Daarom is het vreemd dat er nog bedrijven zijn die deze risico’s verkeerd inschatten, vindt mr. Yasin Chalabi, manager Professional Insurance van Hiscox.

Lees verder >>

Broker in Beeld - Jorg Roodbeen, Klap

In 2003 werd Jorg Roodbeen naast operationeel directeur ook vennoot bij Klap. "Dat was één van de beste beslissingen van mijn leven."

Lees verder >>

PraktijkPerikelen - 'Complexiteit vaak oorzaak IT-debacle'

Grote IT-debacles lijken aan de orde van de dag. Waar gaat het mis en – minstens zo belangrijk – waarom blijft het misgaan? IT-jurist mr. Hanneke Slager licht het toe.

Lees verder >>

Goeroezemoes - Denk niet te lang, doe het gewoon!

Het is tijd om serieus aan de slag te gaan, vindt Thijs Otto van Es. Maar hoe creëert én borgt u proactiviteit in uw bedrijf?

Lees verder >>

Prijsvraag – Win toegangskaarten voor de Open Tuinen Dagen!

Compleet met koffie & gebak plus toegang tot Museum van Loon.

Lees verder >>

Claims - De Voetbalclaim

Wat gebeurt er als een elfjarig toptalent een vervelend ongeluk veroorzaakt?

 

Lees verder >>

MarktTrends

Nieuw record internationale kunstmarkt

 

Lees verder >>