Nieuwsbrief 35 - Juni 2015
Claims

De Voetbalclaim

De elfjarige zoon van onze klant weet het zeker: binnen acht jaar staat hij in het eerste elftal van de landskampioen. Voetbal is niet alleen zijn lust en zijn leven, hij 'snapt' het spelletje ook. Verder is hij een echte spits, die aanvoelt waar de bal zal komen en wat er in de komende tien seconden gaat gebeuren.

Natuurlijk is hij elke dag urenlang op het trainingsveld te vinden. En als hij daar niet is, voetbalt hij met zijn vriendjes op het plein achter zijn huis. Zo ook die ene dag. Hun schooltassen geven de doelpalen aan en ze spelen vier tegen vier. Dan komt die prachtige steekpass en neemt onze goaltjesdief hem vol op de wreef. Het onhoudbare schot passeert de kansloze keeper… en raakt een voorbijganger, die een meter of vijf achter het doel passeert, keihard op het hoofd.

De man wankelt even en slaat dan tegen de keien. Zijn hoofd bloedt en hij is buiten bewustzijn. Paniek! De ambulance-arts vermoedt een zware hersenschudding en een schedelbasisfractuur, hetgeen later door de neuroloog wordt bevestigd. Het slachtoffer, een zzp'er, is hierdoor bijna een halfjaar uit de running. Zijn advocaat dient een letselschadeclaim in.

De schade

€ 70.000,-

De bijzonderheden

Hiscox neemt de ouders van het voetbaltalent direct alle zorgen uit handen door de behandeling van de claim aan een extern expertisebureau uit te besteden. Dit bureau is gespecialiseerd in de afhandeling van – complexe – letselschades en voert de regie op een integere wijze, zodat beide partijen eerlijk worden behandeld. Omdat alles via het bureau loopt, worden onze verzekerden niet langer geconfronteerd met het ongelukkige voorval en de claim die daaruit is voortgekomen.