Nieuwsbrief 35 - Juni 2015
Broker in Beeld - Jorg Roodbeen, Klap:

'Positieve bijdrage leveren aan onbezorgd ondernemen en zorgeloos leven'

Naar eigen zeggen is hij in het vak gerold omdat hij niet wilde deugen. Het bewijst dat het met de zelfspot van Jorg Roodbeen wel goed zit. Als vennoot van Klap, waar hij in 1998 in dienst trad als Manager Employee Benefits & Pensioen, is hij inmiddels sinds 2003 operationeel eindverantwoordelijk voor Klap Makelaars en Klap direct, online, marketing en ICT.

Dat niet willen deugen blijkt dus behoorlijk mee te vallen. "Vergis je niet", grijnst Jorg. "Je kende me niet toen ik eind jaren '80 in Utrecht studeerde. Nou ja, studeerde, ik stond er ingeschreven bij de universiteit… De rest denk je er maar bij. Gelukkig zag ik na een paar jaar het licht en stelde ik mezelf een keuze. Ik moest of serieus gaan studeren, of aan de bak. Ik besloot tot het laatste en deed dat op de plek die mij het meest logisch leek: daar waar het geld zat."

Van krullenjongen tot aandeelhouder

Hij solliciteerde bij zowel de ABN als bij de AMRO Bank. "Niet zo slim natuurlijk, die twee stonden op het punt om te fuseren! Maar goed, via een kruiwagen kwam ik bij Van Lanschot Chabot terecht en daar mocht ik kiezen: het bankwezen of de verzekeringstak. En zo begon ik in 1991 als krullenjongen op de pensioenafdeling."

Zijn carrière vlotte goed en al snel bekleedde hij de functie van Employee Benefits Consultant. "Via een omweg kwam ik in aanraking met drie bijzondere neven, die een familiebedrijf bestierden dat in 1854 is opgericht: Klap. Daar heb ik in eerste instantie de unit Employee Benefits en Pensioen opgezet. Na enige tijd vroegen ze mij om toe te treden tot de vennootschap. Na een zorgvuldige voorbereiding van anderhalf jaar is dat in 2003 geëffectueerd. Het bleek één van de beste beslissingen in mijn leven."

Bullshitbingo

Sinds 2009 doet Jorg namens Klap zaken met Hiscox. "Dat was het moment waarop ze hun beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen in Nederland introduceerden. Toen ik dat hoorde, dacht ik: 'He, dat is dus nu een commodity.' Voor het MKB, onze voornaamste doelgroep, is dat interessant, zeker in de vorm van de Pre Priced Proposals. Zo'n rechttoerechtaan-product is een verademing in een markt die uitblinkt in bullshitbingo."

De samenwerking kreeg direct een bijzondere vorm omdat Jorg voorstelde om het product ook via internet aan te bieden. "We hebben het daarop uit elkaar gehaald en vervolgens weer zorgvuldig opgebouwd op een digitaal platform, Beroepspolis.nl. Niet alle tussenpersonen doen immers zaken met Hiscox en via die website werd dat wel mogelijk! Dat versterkt ons gezamenlijke belang en natuurlijk ook de propositie van Hiscox zelf."

Verzekeren is…

Tot slot, wat betekent verzekeren voor Jorg? "Verzekeren is voor mij het inventariseren van risico’s om aansluitend het beste, ethisch verantwoorde en eerlijke advies te geven. Het gaat er daarbij om de vraag te beantwoorden welke risico’s aanvaardbaar zijn en welke beter kunnen worden afgedekt. Het uiteindelijke doel is om een positieve bijdrage te leveren aan onbezorgd ondernemen, zorgeloos leven en het vergroten van het vertrouwen in de financiële wereld."