Nieuwsbrief 36 - September 2015
Claims

De Regenclaim

Het kon natuurlijk ook niet uitblijven. De hele week liep de temperatuur op tot boven de dertig graden en die vrijdag was het de hele dag al benauwd, erg benauwd. Al aan het einde van de middag zag je hoe het onweer zich opbouwde. En toen de eerste bliksemschicht de lucht doorkliefde, duurde het niet lang voordat het ging regenen. En regenen. En nog veel meer regenen…

In de gemeente waar onze verzekerde woont, valt in een paar uur tijd meer dan 70 millimeter. Goten overstromen en het water vindt door kieren een weg naar binnen. De riolen kunnen de overvloedige neerslag niet verwerken. Straten staan blank, het water komt zo hoog dat het over de drempel naar binnenstroomt.

Met haar voeten in het water belt onze verzekerde Hiscox. Die stuurt direct een expert om de situatie in te schatten en actie te ondernemen.

De schade

€ 58.000,-

De bijzonderheden

De expert schakelt meteen bedrijven in om drogers te plaatsen en kostbare goederen en meubels veilig op te slaan. Door actief te handelen, is de woning van onze verzekerde snel weer bewoonbaar. Daarnaast is veel schade aan goederen voorkomen en worden beschadigde goederen snel hersteld.