Nieuwsbrief 37 - December 2015

MarktTrends

Veel records op internationale kunstmarkt

In 2015 zijn opvallend veel prijsrecords gevestigd op de internationale kunstmarkt. Zo kocht een Chinese miljardair onlangs het beroemde schilderij 'Nu Couché' van Amedeo Modigliani voor een bedrag van ruim $ 170 miljoen. Een Picasso leverde eerder ongeveer hetzelfde op, evenals het veelbesproken dubbelportret van Rembrandt. De kroon werd echter gespannen door 'Nafea Faa Ipoipo' van Paul Gauguin, dat in februari naar schatting zo'n $ 300 miljoen opleverde.

Wereld te winnen voor Cyber- en DataRisks

In het rapport 'Insurance 2020 & beyond: reaping the dividends of cyber resilience' voorspelt PwC dat de internationale markt voor cyber- en dataverzekeringen in 2020 wereldwijd een premieomzet heeft van $ 7,5 miljard. Daarmee zou de markt de komende vijf jaar verdrievoudigen. 

Nu worden de meeste cyber- en dataverzekeringen (90%) nog afgesloten in de VS. In Europa is het aantal bedrijven dat zich verzekert tegen cybercrime gestegen van 45% naar 51%. In Nederland ligt dit percentage veel lager. Er is dus nog een wereld te winnen op de Nederlandse markt.