Nieuwsbrief 37 - December 2015
Claims

De IJzelclaim

Na een week lang stralend winterweer is het die dag minder koud, maar erg grauw. Naarmate de middag vordert, kleurt de lucht steeds donkerder. Daar zou wel eens een flink pak sneeuw uit kunnen vallen! Halverwege de middag begint het. Er valt geen sneeuw, maar regen. Tegen de tijd dat die het aardoppervlak bereikt, is het ijzel geworden. Een chaotische avondspits volgt.

Onze verzekerde doet ruim een uur langer over de rit van zijn bedrijf naar huis. Tegen zeven uur draait hij zijn SUV eindelijk de afrit naar zijn verdiepte, inpandige garage op. Maar ook in zijn woonplaats heeft het flink geijzeld, waardoor de afrit spekglad is geworden. Vierwielaandrijving of niet, de 2.500 kilo zware wagen is onhandelbaar en dendert met een flinke vaart overdwars door de dubbele garagedeur.

Hoewel onze verzekerde met de schrik vrijkomt, is de elektrische deur volkomen vernield. Ook zijn de sponningen vervormd en deels losgekomen van de muur, waardoor het stuc- en metselwerk is beschadigd.

De schade

€ 11.000,-

De bijzonderheden

Hiscox schakelt direct een schadeherstelbedrijf in, dat het gapende gat nog dezelfde avond provisorisch herstelt. In de dagen daarna worden het metsel- en stukwerk in de oude staat teruggebracht, waarna de nieuwe garagedeur kan worden geplaatst.