Nieuwsbrief 38 - Maart 2016
Hiscox-directeur Hans Leenards blikt terug en kijk vooruit

'Overzichtelijk schadejaar met mooie resultaten'

Hiscox Benelux kijkt tevreden terug op 2015. Volgens directeur Hans Leenards was het een overzichtelijk schadejaar met mooie resultaten en slechts enkele grotere schades. "Ons premievolume is in 2015 gegroeid met 9%. Dat is een prima cijfer voor de niche-verzekeraar die wij zijn, zeker als je bedenkt dat de autonome groei 2% bedroeg. Ook het resultaat was goed, met een gezonde verhouding tussen de geïnde premies en de schades en kosten. En dat ondanks enkele grotere schades in onze portefeuille Art & Private Clients. Maar zelfs op portefeuille-niveau hebben we Art & Private Clients positief afgesloten."

Wat hem vooral opvalt, is dat Cyber & DataRisks by Hiscox steeds beter begint te produceren. "Op het gebied van dataverzekeringen is er in Nederland nog een wereld te winnen. Wij schatten dat het aantal bedrijven in Nederland met zo'n verzekering onder de 5% ligt, maar zien ook dat de bewustwording bij risicomanagers groeit. Daarmee is er veel potentieel voor zowel onze maatwerk- als Pre Priced Proposal-oplossingen op het gebied van cyber en data."

Online presence

"Over dat domein gesproken: onze online presence is in 2015 gegroeid met 200%", vervolgt hij. "En dat is nog maar het begin, in de eerste maanden van dit jaar is dat volume alweer met 180% toegenomen. Dat komt enerzijds omdat steeds meer partners pagina's van Hiscox gebruiken binnen hun eigen website en anderzijds door de lancering van onze vernieuwde website. En het mooie is natuurlijk dat iedereen in de keten ervan profiteert, omdat de online producten altijd via onze tussenpersonen worden afgesloten."

Hij ziet 2016 dan ook met veel vertrouwen tegemoet. "Ook met Fine Art en Classic Car zitten we stevig in de lift en werken we met steeds meer partners samen. Tel je daarbij op dat we dit jaar in België ook onze Professional Insurance-producten zullen uitrollen, dan zie ik een mooi en succesvol jaar tegemoet."