Nieuwsbrief 38 - Maart 2016
Even voorstellen: Xandra ter Riet-Lokkerbol

'Functie bij verzekeraar stond op mijn verlanglijstje'

Toen de bisschop haar tijdens het vormsel vroeg: "En, wat wil jij later worden?", antwoordde Xandra ter Riet-Lokkerbol: "Dat weet ik nog niet, maar zeker niet iets in de verzekeringswereld." Het liep anders. Drie jaar later begon ze als underwriter Motor bij Bekouw Mendes en volgend jaar viert ze haar zesde lustrum in 'het vak'.

Na een carrière bij onder andere Aon en Meijers, waar ze werkte als broker en senior broker, is Xandra sinds 1 maart jongstleden bij Hiscox aangetreden als sales & development underwriter. "De laatste jaren heb ik mij meer en meer in aansprakelijkheid gespecialiseerd", vertelt ze. "En in 2015 heb ik mijn BA Rechten behaald met een scriptie over cyberrisico's. Een functie bij een verzekeraar stond op mijn verlanglijstje, al had ik niet verwacht dat het zo snel zou gaan."

Nadruk op Cyber & DataRisks

Toch heeft ze geen moment getwijfeld om te solliciteren. "Dit soort functies ligt niet voor het oprapen, zeker niet bij een specialist als Hiscox", legt ze uit. "Als zo'n kans zich voordoet, moet je hem grijpen. Het traject ging verbazingwekkend vlot, binnen een paar weken was ik aangenomen."

Sales is een belangrijk onderdeel in haar nieuwe functie. "Binnen het bestaande netwerk van Hiscox ga ik onze professionele verzekeringsoplossingen nog beter onder de aandacht brengen. De nadruk ligt daarbij op Cyber & Data Risks by Hiscox. Verder zoekt ons team voortdurend naar nieuwe kanalen die we kunnen inzetten voor de distributie van onze producten. En uiteraard zal ik ook van me laten horen als het om productontwikkeling en -verbetering gaat."

Eerste klas

De eerste dagen bij Hiscox zijn haar goed bevallen. "Al was ik aan het einde van de middagen best moe van alle nieuwe indrukken. Soms had ik het gevoel dat ik weer in de eerste klas zat", zegt ze lachend. "Maar ik kende Hiscox en veel van de collega's natuurlijk al veel langer. Het is een fijn bedrijf en ik ben blij dat ik er zo'n uitdagende baan heb gevonden!"