Nieuwsbrief 39 - Juni 2016
Claims

De ondeugdelijke wasdroger

Door de combinatie van stof en hoge temperaturen zijn wasdrogers beruchte veroorzakers van brand. Maar wie verwacht er nu dat dit kan gebeuren met een spiksplinternieuw apparaat? Onze verzekerde niet in elk geval. Ook niet als hij meent een vleugje brandlucht te ruiken. De ramen staan immers open en het gebeurt wel vaker dat er in de omgeving wat blad en kreupelhout wordt verbrand.

Maar als de brandlucht sterker wordt, begin hij te twijfelen. Dus verlaat hij zijn werkkamer om beneden poolshoogte te nemen. Al op de overloop merkt hij dat het mis is: grijs-zwarte rook walmt door het trapgat naar boven. Hij bedenkt zich geen moment, grijpt zijn telefoon en belt 112. Nog geen tien minuten laten stuift de ladderwagen met loeiende sirene het erf op. De brandweerlieden ontzetten onze geschrokken verzekerde en blussen de gloednieuwe wasdroger, die in lichterlaaie staat.

Hoewel de schade die het vuur heeft aangericht meevalt, zit een groot deel van de benedenverdieping onder een dikke laag roet. Ook enkele kunstwerken hebben roetschade opgelopen.

De schade

€ 450.000

De bijzonderheden

Hiscox schakelt direct een expert in, die alle contacten met herstellers, schoonmakers en restaurateurs regelt en coördineert. En omdat het een nieuw apparaat betreft, probeert Hiscox de schade te verhalen op de leverancier van de wasdroger.

Foto: © washerdryerrepairguru.com