Nieuwsbrief 39 - Juni 2016
Even voorstellen: Charlotte Schaub

'Deur is opengegaan'

Als Business Solutions Manager Benelux is Charlotte Schaub de verbindende factor tussen accountmanagement en de backoffice van Hiscox. Hoewel ze de functie pas sinds mei van dit jaar vervult, voelt ze zich thuis als een vis in het water. "Het was mijn ambitie om bij een internationaal bedrijf in een internationaal team te werken. Die deur is nu opengegaan en ik geniet van elk moment."

Na haar studie rechtsgeleerdheid en haar master gezondheidsrecht was het niet raar dat Charlotte bij Achmea terechtkwam. Daar vervulde ze verschillende functies, alvorens als Operations Team Manager Client Solutions bij Zilveren Kruis te gaan werken. Maar na zeven jaar binnen het Achmea-concern begon het eind vorig jaar te kriebelen. 

Mensen en middelen

"Net toen Ik me bedacht dat ik toe was aan een volgende stap. werd ik benaderd door een recruiter", vertelt ze. "Die attendeerde mij op de vacature van Business Solutions Manager bij Hiscox. De functie leek op mijn lijf geschreven. Dus heb ik niet lang nagedacht en gesolliciteerd. De rest is geschiedenis…"

"Mijn belangrijkste taak is het vertalen van ideeën van accountmanagement naar de backoffice. Vragen die daarbij beantwoord moeten worden, zijn onder andere: 'Hoe gaan we onze mensen inzetten om kansen te creëren en te benutten?', 'Welke middelen hebben we daarbij nodig?', 'Hoe kunnen we IT optimaal inzetten?' En natuurlijk moet dat allemaal zo efficiënt mogelijk gebeuren."

Gouden regel

Om dat laatste te bewerkstelligen, hanteert ze een gouden regel: houd eenvoudige dingen eenvoudig en neem de tijd voor complexe zaken. "Daarmee bedoel ik natuurlijk niet dat je alles maar moet standaardiseren," haast ze zich te zeggen. "Efficiëntie mag nooit ten koste gaan van kwaliteit en service. Je moet zaken alleen niet moeilijker maken dan ze zijn." 

Door op die manier de keten te optimaliseren, profiteert iedereen, vindt ze. "Niet alleen wijzelf, maar ook – of juist – onze adviseurs en eindklanten. Daarnaast mag je niet vergeten dat optimalisatie een continu proces is. Je moet altijd alert blijven om mogelijke verbeteringen te constateren en die vervolgens doorvoeren."

Steile leercurve

De eerste maand bij Hiscox is voorbijgevlogen. "Deze functie is erg divers, vereist snel schakelen en heeft een steile leercurve. Zo ben ik nu al bezig met de businessplanning voor 2017. Dat, in combinatie met alle praktische werkzaamheden, maakt dat ik me nog geen moment heb verveeld", zegt ze lachend.