Nieuwsbrief 41 - December 2016
Even voorstellen: Martin Webeling

'Mezelf onderdompelen in de verzekeringswereld"

Toen Martin Webeling in juni van dit jaar werd benaderd door een werving- en selectiebureau met de vraag of hij bij Hiscox wilde solliciteren, was zijn eerste reactie: "Bij een verzekeraar? Echt niet!" Het liep echter heel anders en sinds eind september is hij in dienst als Finance Manager Benelux.

In zijn inmiddels ruim twintigjarige carrière als controller werkte Martin in uiteenlopende branches. "Al met al zo'n veertien jaar in de uitgeverswereld –VNU / Sanoma en later bij Elsevier – en zes jaar bij retailbedrijven. De rode draad? Dat zijn voor mij niet de cijfertjes, maar de mensen. Ik houd van prettige en betrokken collega's. Daarmee is meteen de eerste link naar Hiscox gelegd."

Hilarisch

Dat bleek al tijdens het kennismakingsgesprek. "Dat was hilarisch", weet Martin nog goed. "Het gesprek verliep via Skype, omdat HR-manager Teresa Freitas en Ana Costa, de European Finance Controller van Hiscox, allebei kantoor houden in Lissabon. Mijn dochtertje Kim van vier vond dat reuze interessant. 'Wat doe je, pap?', wilde ze weten, terwijl ze om me heen bleef draaien. Uiteindelijk heb ik haar maar op schoot genomen en voorgesteld aan Teresa en Ana. Die konden daar hartelijk om lachen. Ook daarmee hebben ze mij voor een belangrijk deel gewonnen voor Hiscox."

Manusje van alles

Maar uiteraard speelt vooral de functie van Finance Manager Benelux daarin een rol. "Mijn voorganger verrichtte zijn werkzaamheden vanuit Lissabon, mijn standplaats is Amsterdam. Mijn primaire taak is het tijdig verzorgen van  betrouwbare financiële rapportages. Daarnaast ga ik het budgetteringsproces begeleiden. Maar omdat ik hier de enige ben op de afdeling finance, zeg ik gekscherend wel eens dat ik het manusje van alles ben."

Martin is getrouwd met Saskia. Naast dochter Kim hebben ze een zoon, Mitch van zeven. In zijn vrije tijd is Martin graag sportief bezig. "Vooral duiken vind ik fantastisch. Zo heb ik in de Caraïben gedoken en ook bij het Great Barrier Reef. Dichter bij huis klim ik nog steeds wel eens op de fiets en mag ik graag tennissen."

Ambitieus

"Hoe mijn toekomst eruit ziet? Op dit moment wil ik me onderdompelen in de verzekeringswereld om er alles over te weten te komen. Als we kunnen groeien als bedrijf én ik kan groeien als mens, dan gaat het goed. En als we daarbij ook nog veel plezier beleven, is dat helemaal geweldig. Dat lijkt me voorlopig wel ambitieus genoeg…”