Nieuwsbrief 41 - December 2016
Samenwerking tussen Hiscox en RedSocks Security:

Gratis cyberveiligheidscan voor klanten Cyber & Data Risks by Hiscox

Als specialist op het gebied van het verzekeren van cyber- en datarisico's is Hiscox een samenwerking aangegaan met RedSocks Security. Daardoor kunnen bedrijven die verzekerd zijn via Cyber & Data Risks by Hiscox nu een gratis securityscan op hun cyberrisico’s aanvragen. De scan geeft inzicht in de huidige status van de beveiligingsmaatregelen. Bedrijven kunnen zo hun cyberveiligheid vergroten en de kans op schade verminderen.

Alle klanten met Cyber & Data Risks by Hiscox – dus ook relaties die deze cyberverzekering via een Pre Priced Proposal hebben gesloten – kunnen gebruik maken van de cyberveiligheidsscan. Die wordt verzorgd door RedSocks Security, een innovatieve specialist in het opsporen en bestrijden van malware en verdachte activiteiten in bedrijfsnetwerken. Afhankelijk van de omvang van een organisatie duurt de scan één tot twee weken. Daarna wordt de rapportage opgesteld en met de klant besproken.

“Dit is één van de manieren waarop we de bewustwording van cyberrisico’s willen vergroten”, aldus Yasin Chalabi, Manager PI & Cyber en Data Risks van Hiscox. “In combinatie met onze verzekering en onze Cyber Incident Response kunnen wij de risico’s en de gevolgen ervan zoveel mogelijk beperken.”

Niet meer voldoende

RedSocks Security is ontstaan na een omvangrijke data-inbreuk bij een farmaceutisch bedrijf. Het bedrijf heeft een innovatieve oplossing ontwikkeld voor het opsporen en bestrijden van malware en andere verdachte activiteiten op een netwerk. Yasin wijst erop dat veel traditionele security-oplossingen defensief zijn, voornamelijk gericht op het controleren van inkomend internetverkeer. “Dat is van groot belang, maar niet meer voldoende in een tijd waarin nieuwe vormen van malware zich razendsnel ontwikkelen en zich al in netwerken bevinden.”

De RedSocks Malicious Threat Detection (MTD) richt zich primair op uitgaand internetverkeer en alarmeert op kenmerken van malware en verdachte transacties die zich op apparaten en netwerken heeft geïnstalleerd. De methode zorgt voor een nauwkeurig inzicht in geavanceerde of doelgerichte aanvallen en malware die niet door de defensieve securitymaatregelen zijn gestopt. De RedSocks MTD geeft direct (real-time) een melding wanneer een apparaat is besmet.

Lagere premies

RedSocks Security legt zich toe op het definiëren, vinden en opvolgen van cyberdreigingen binnen het MKB en grote bedrijven. Voor Hiscox belangrijke redenen om met RedSocks Security te gaan samenwerken. “Door de samenwerking tussen Hiscox en RedSocks Security wordt het voor klanten mogelijk om de cybersecurity-risico’s en daarmee de kans op schade sterk te verminderen”, stelt dr. Floris van den Broek, CEO van RedSocks Security. “Bovendien helpt de gezamenlijke oplossing om te voldoen aan de meldplicht Datalekken, waarmee de kans op aansprakelijkheid van de bestuurders ook sterk verminderd kan worden.”

En door het verlagen van de risico's kunnen onze klanten profiteren van lagere premies en een lager eigen risico’s", vult Yasin namens Hiscox aan. "Daarmee is iedereen gebaat bij deze nieuwe service."

Wilt u meer weten over de cyberveiligheidscan? Neem dan contact op met Yasin Chalabi, telefoon: 020 - 517 07 32, e-mail: yasin.chalabi@hiscox.com.