Nieuwsbrief 41 - December 2016
Goeroezemoes

Succes is echt een keuze!

Herinnert u zich die reclame voor oplossoep van jaren geleden nog? Nee, niet die met Ruben van der Meer (Nu even niet!!!'), maar die van een paar jaar ervoor. Hoofdrolspeler was ene John, een gladde, jonge manager met 'een goede baan en een nog beter salaris'. Zijn motto: 'Succes is een keuze'. En hoewel het slecht afloopt met John, is zijn devies zo slecht nog niet.

Ik moest daar onlangs aan denken toen ik een bevriende ondernemer sprak. "Ik heb steeds vaker klanten over de vloer die vol enthousiasme vertellen over nieuwe ideeën om hun dienstverlening een boost te geven", vertelde hij. "Maar als ik dan doorvraag, blijkt dat ze geen flauw benul hebben waar ze moeten beginnen en hoe ze van A naar B komen. Nu wil ik ze daar best bij helpen, maar daar is meestal geen budget voor. Herken jij dat?"

Bloed, zweet en tranen

Nou en of. Het grote probleem is dat veel ondernemers het onderscheid tussen de begrippen 'idee' en 'concept' niet voldoende (onder)kennen. Kort door de bocht: een idee heeft geen enkele waarde als het niet wordt vertaald naar een concept. Een idee op zichzelf is namelijk zelden een basis voor commercieel succes. Daarbij zijn ideeën vluchtig. Als je er niets mee doet nadat je ze hebt uitgesproken, lossen ze vaak op in lucht.

Een concept is veel concreter dan een idee. Vaak komen er meerdere ideeën samen in één concept. Maar ook concepten zijn niet per definitie zaligmakend. Lang niet elk concept leidt namelijk tot een succes. In mijn ervaring slaagt maximaal 30%. En dan alleen na veel bloed, zweet en tranen. 

Blijven schaven

Ik geef u een voorbeeld. U weet dat ik iets heb met (top)sport. Een paar jaar geleden wilde ik dat koppelen aan mijn werk als managementconsultant. Ik geloof namelijk dat ieder mens plezier heeft in leren door middel van spel met elementen van sport. En dat dit bijdraagt aan het continu verbeteren van individuen, teams en organisaties. Dus bedacht ik de Performance Cup, een combinatie van de eredivisie en business. 

Nadat de nodige ideeën – daar heb je ze – de revue waren gepasseerd, werden de eerst nog vage contouren van het concept steeds scherper. Het moest een competitie worden tussen teams uit verschillende organisaties met als doel te leren en te ontwikkelen. Tijdens die competitie spelen de teams korte wedstrijden, gekoppeld aan relevante thema’s op de werkvloer. Daardoor leren ze en verbeteren ze hun prestaties. En omdat het meetbaar is, kun je het beste team belonen met de cup. 

Ik besprak het met collega's en goede klanten en het concept kreeg meer body. Natuurlijk moest ik er wel aan blijven schaven. Nou ja, schaven… compleet verbouwen is misschien een betere omschrijving! Maar op een gegeven moment was het af. En hadden we meteen al klanten: bedrijven die zelf nauw betrokken waren geweest bij de ontwikkeling van de Performance Cup. 

Geen plug & play

We draaiden een eerste seizoen naar volle tevredenheid van klanten en deelnemers. En ik dacht dat ik er was. Maar toen ik voor het nieuwe seizoen de opdrachten 'even' wilde inkoppen, kwam ik bedrogen uit. Opdrachtgever één wilde best meedoen, maar op z'n vroegst in februari. Terwijl het traject in september van start ging. Opdrachtgever twee had weer een andere wens, opdrachtgever drie wilde weer iets afwijkends.

Ik werd gek. Ik had er zoveel tijd – en geld! – in gestopt en nu was het nog niet plug & play? Nee, dat was het niet en wordt het misschien wel nooit. Maar ook dit jaar draait de Performance Cup, zij het op een andere manier dan ik oorspronkelijk had gedacht. En het wordt een nog groter succes dan de vorige.

Durven, doen en doorzetten

Laat u concepten en het ontwikkelen van nieuwe diensten en producten liever voor gezien na dit betoog? Natuurlijk niet! U weet net zo goed als ik dat u op die manier het verschil kunt maken. Met alleen vraaggestuurd en dus reactief ondernemen kunt u misschien uw boterham nog wel verdienen, maar u zult er nooit echt succesvol mee worden. 

Natuurlijk, er kan van alles misgaan onderweg. Sterker nog: er gáát van alles mis onderweg! Dat vraagt dus om oplossend vermogen, om improvisatie, om zelfvertrouwen. Maar ondernemen is durven, doen en doorzetten. En daarmee is succes voor een belangrijk deel dus echt een keuze…